کاشت، رشد و برداشت ذرت

شرایط مناسب برای کاشت ذرت شامل خاک خوب و زهکشی شده و بدون علف هرز، رطوبت کافی، آفتاب کامل ، مبارزه با آفات وکوددهی مناسب می باشد. در اینجا نحوه کاشت، رشد و برداشت ذرت را توضیح داده ایم.

ذرت شیرین یک محصول یک ساله است که خوشه های زرد، سفید یا دو رنگ تولید می کند. یک فصل رشد طولانی و بدون یخبندان برای رشد ذرت ضروری است.

درباره ذرت

ذرت از خانواده Poaceae، بومی آمریکای شمالی است. و برای گرده افشانی گل‌هایش به باد تکیه می‌کند، بنابراین باید آن را به جای ردیف‌های بلند و تک، در بلوک‌هایی با ردیف‌های کوتاه کاشت. ذرت مخصوص نواحی گرم و معتدل است و بعد از گندم و برنج سومین محصول زراعی دنیا از نظر سطح زیر کشت و دومین محصول بعد از گندم از نظر میزان تولید است. و علاوه بر تامین دانه و علوفه مورد نیاز مرغداری ها و دامداری ها ، در صنعت غذایی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

کاشت ذرت

انتخاب و آماده سازی محل کاشت

گیاهان ذرت نسبت به خاک خود حساس هستند. در حالت ایده آل، کود یا کمپوست کهنه باید در پاییز در خاک کار شود و اجازه داده شود تا در خاک زمستان گذرانی کند. تا بهار، خاک حاصلخیز و آماده برای کاشت ذرت خواهد بود.

خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد، و باید بتواند مقداری رطوبت را در خود نگه دارد. ذرت تمایل زیادی به مصرف آب دارد.

برای گرده افشانی کافی، به جای کاشت یک یا دو ردیف بلند ذرت، در یک”بلوک”حداقل چهار ردیف در عمق بکارید. این تضمین می کند که ذرت – که توسط باد گرده افشانی می شود – شانس بیشتری برای تولید خوشه های زنده و پر داشته باشد.

دمای خاک کلید جوانه زنی موفق است. برای ذرت، باید حداقل 60 درجه فارنهایت (16 درجه سانتیگراد)، یا 65 درجه فارنهایت (18 درجه سانتیگراد) برای انواع ذرت شیرین ، باشد.

در مناطق سردتر، در صورت لزوم می توان زمین را با یک پوشش پلاستیکی سیاه گرم کرد. بذرها را از سوراخ های پلاستیک بکارید.

نیتروژن در ذرت

نحوه کاشت ذرت

بذرها را در عمق حدود 2.5 سانتی‌متر و فاصله10 تا 15 سانتیمتر از یکدیگر در هر ردیف بکارید.

فاصله ردیف ها باید 75تا90 سانتیمتر باشد.

می توانید در زمان کاشت کوددهی کنید.

و در زمان کاشت به خوبی آبیاری کنید.

کوددهی ذرت

قبل از کود دهی لازم است از وضعیت فعلی خاک آگاه باشید زیرا میزان کود دهی در کشت‌های قبلی و حتی نوع گیاهی که قبلاً در زمین شما کشت شده می‌توانند بر میزان مواد غذایی موجود در خاک تأثیرگذار باشند.

ذرت بیشترین نیاز را به عناصر اصلی نیتروژن، فسفر و پتاسیم دارد. از میان این سه عنصر نیتروژن دارای آبشویی زیاد است و نمی‌تواند مدت زیادی در دسترس گیاه باقی بماند و لازم است تا در مراحل مختلف رشد و بر اساس نیاز گیاه در اختیار آن قرار گیرد.

جهت تامین هر سه عنصر ماکرو می توانید از کود کامل ماکرو 6-6-12 که حاوی 12درصد ازت ،6درصد فسفر و 6درصد پتاس می باشد استفاده نمائید. و همچنین می توانید از کود کامل ماکرو 3-5-7 که حاوی ۷ درصد ازت، ۵ درصد فسفر و ۳ درصد پتاس می باشد استفاده نمائید.

مزرعه ذرت

کود فسفر

برخلاف نیتروژن، کودهای حاوی فسفر در خاک تحرک چندانی ندارند و از طرفی نیاز گیاه به عنصر فسفر در ابتدای رشد بسیار زیاد است زیرا گیاه برای توسعه ریشه‌ها و تولید انرژی برای انجام فرآیندهای فیزیولوژیکی به فسفر نیاز دارد، بر همین اساس شما باید از ابتدای کاشت بذر، سوپر فسفر ساده را نیز به خاک اضافه کنید.

وجود فسفر در گیاه این توانایی را به گیاه می‌دهد که سیستم ریشه‌ای سالم و با انشعابات فراوان تولید کند و در مراحل بعد با دریافت بهتر مواد غذایی و آب توسط این ریشه‌ها با سرعت و قدرت بیشتری رشد کند.

کود پتاس

پتاسیم در انجام فتوسنتز و نقل‌وانتقال مواد تولید شده در فتوسـنتز به نقاط مختلف گیاه و ذخیره‌سازی آن مؤثر اسـت و می‌تواند سرعت انتقال نیتروژن از بخش‌های رویشی گیاه (مثل برگ) به دانه را نیز افزایش دهد. برای این منظور می توانید از کود پتاس گرانوله 30% استفاده کنید.

پتاسیم مقاومت گیاهان را در مقابل بادزدگی، بیماری و تنش‌های محیطی مثل خشکی افزایش می‌دهد و می‌تواند باعث افزایش کیفیت محصول شود.

نحوه برداشت ذرت

زمانی برداشت کنید که منگوله ها شروع به قهوه ای شدن و لپه ها شروع به متورم شدن کنند. مغزها باید پر و شیری باشد.

گوش ها را به سمت پایین بکشید و بچرخانید تا ساقه را جدا کنید.

واریته های قندی (su) به زودی پس از برداشت شیرینی خود را از دست می دهند، بنابراین در اسرع وقت از آنها استفاده کنید.

بلافاصله پس از چیدن برای خوردن یا نگهداری آماده کنید.

آخرین مقالات سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up