blank

کود گوگرد در تولید محصولات زراعی

گیاهان تقریباً به اندازه یک دهم نیازشان به نیتروژن (N)، به گوگرد (S) نیاز دارند ، اما کمبود گوگرد رشد گیاه را به همان اندازه کمبود نیتروژن محدود می کند. از اینرو مصرف کود گوگرد در تولید محصولات زراعی بسیار حائز اهمیت است. کلزا و یونجه نمونه هایی از محصولات پر مصرف گوگرد هستند ، زیرا بدون استفاده از کودهای گوگردی نمی‌توانند به اندازه کافی نیتروژن دریافت کنند.

گوگرد در گیاه متحرک نیست ، بنابراین از زمان ظهور تا بلوغ محصول به تأمین مداوم گوگرد نیاز است. کمبود گوگرد در هر مرحله از رشد می تواند منجر به کاهش بازده شود.

با گذشت زمان و هربار کشت و برداشت محصول ، منابع گوگرد آلی خاک به میزان قابل توجهی می یابد، به ویژه محصولاتی مانند کلزا و یونجه که به گوگرد بیشتری نیاز دارند.

علائم کمبود گوگرد

گوگرد برای بسیاری از عملکردهای رشد در گیاهان از جمله متابولیسم نیتروژن ، فعالیت آنزیم ها و فتو سنتز ضروری است. به طور کلی ، گیاهان با کمبود گوگرد دارای ساقه های کوتاه یا دوکی و زردی برگ های جوان هستند. با کمبود نیتروژن ، زردی ابتدا برگهای پیر و پایین را تحت تأثیر قرار می دهد. کلزا با کمبود گوگرد می تواند دارای گلدهی دیررس و طولانی ، گلهای کم رنگ و غلافهای کوچکتر باشد.

یونجه ، نخود فرنگی و سایر حبوبات با کمبود گوگرد ممکن است باعث کاهش تثبیت ازت شوند.

برای غلات و گیاهان علوفه ای ، زردی برگهای تازه ظهور شده شاخص کمبود گوگرد است.

کیفیت پخت گندم نان

برای تولید گندم نان برای بهینه سازی کیفیت پخت ، میزان کافی گوگرد لازم است.

سنتز پروتئین به مقادیر زیادی گوگرد، به ویژه در تشکیل روغن درون بذر نیاز دارد و گوگرد ترکیبی از چندین آمینو اسید و ویتامین است که هم در گیاهان و هم در حیوانات یافت می شود. بنابراین، گوگرد عامل مهمی در تعیین کیفیت تغذیه ای مواد غذایی است.

چه مقدار کود گوگردی مصرف شود

نیتروژن و گوگرد در سنتز پروتئین های گیاهی مهم هستند. تعادل صحیح مواد مغذی به ویژه برای محصولاتی که از گوگرد زیاد استفاده می کنند مانند کلزا و یونجه بسیار مهم است.

برای این منظور می توان از انواع کودهای گوگردی استفاده نمود.

blank

گوگرد یک عنصر اساسی برای تولید موفقیت آمیز محصولات است و در فیزیولوژی گیاه و همچنین محافظت در برابر آفات نقش بسزایی دارد. گوگرد یکی از ترکیبات اسیدهای آمینه سیستئین و متیونین ، برای سنتز پروتئین ضروری است و همچنین جز ضروری برای تولید کلروفیل است ، که به گیاهان در تنظیم روند فتوسنتز کمک می کند.

اگرچه گوگرد غالباً از عناصر مغذی ثانویه محسوب می شود ، اما به اندازه ازت ، فسفر و پتاسیم از نظر مقدار مورد نیاز برای محصولات سالم و افزایش محصول از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

در حالی که گوگرد به طور کلی در خاک وجود دارد ، اما در دسترس گیاهان نیست. بسیاری از شرایط خاک و اقدامات کشاورزی می تواند از میزان گوگرد موجود کاسته و در نتیجه کمبود گوگرد ایجاد کند.

کاهش اخیر در دسترس بودن گوگرد باعث می شود که کشاورزان بیش از هر زمان دیگری علائم کمبود گوگرد در محصولات را تشخیص دهند و به منظور حفظ عملکرد محصول اقدامات اصلاحی انجام دهند.

blank
به طور خلاصه

گوگرد یک عنصر مغذی ضروری است که می تواند به شدت بر عملکرد انواع محصولات از ذرت و یونجه ، تا سویا و حبوبات تأثیر بگذارد.

آزمایش خاک به تنهایی کمبود را تشخیص نمی دهد. در حال حاضر تجزیه و تحلیل بافت گیاهی بهترین روش تحلیلی برای آزمایش کمبود گوگرد است ، اگرچه از آزمایشات خاک نیز می توان استفاده کرد.

کمبود گوگرد به دلیل کاهش ورودی گوگرد از رسوب اتمسفر ، و همچنین تغییر در محصولات کشاورزی و رشد محصولات با عملکرد بالا ، به طور فزاینده ای شایع است.

کمبود گوگرد قبل از پیشرفت به بافتهای پایین تر گیاه و گیاهان ، جوانترین و بالاترین برگهای بیشتر محصولات را تحت تأثیر قرار می دهد.

درمان های مربوط به کمبود گوگرد شامل گچ ، کود ، سولفات آمونیوم ، تیوسولفات و گوگرد عنصری است.

آخرین مقالات سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up