blank

پتاسیم در تولید مواد غذایی
ماده مغذی کلیدی برای کیفیت

نقش پتاسیم در تولید مواد غذایی ، به دلیل فعل و انفعالات نزدیک آن با نیتروژن ، هم در جذب از طریق ریشه و هم در گیاه ، کاملاً مشهود است.

کمبود پتاسیم نه تنها منجر به کاهش کارایی مصرف نیتروژن می شود ، بلکه منجر به حساسیت بیشتر به خشکسالی ، کاهش فتوسنتز و حرکت محدود آب ، مواد مغذی و قندها در گیاه می شود.

بنابراین استفاده از پتاسیم به میزان صحیح هم برای اقتصاد مزرعه و هم برای محیط زیست خوب است.

یک خاک حاصلخیز توانایی حفظ ذخیره مواد مغذی ضروری برای محصولات ، از جمله پتاسیم را دارد. این ظرفیت نگهداری مواد مغذی خاک به وجود ذرات رس و محتوای آلی خاک بستگی دارد.

به ویژه ، پتاسیم با نگه داشتن بین ذرات رس در خاک حفظ می شود. خاکهای سبک معمولاً پتاسیم کمی دارند.

بنابراین مهم است که روشهای کوددهی را با نوع خاک سازگار کنیم. پتاسیم در تمام محصولاتی که برای غذا کشت می شوند وجود دارد و به ساکن و ثابت ماندن گیاهان کمک می کند. این به دلیل تأثیر آن بر پایداری دیواره سلول و خاصیت نفوذ در آن است.

پتاسیم باعث افزایش غلظت قند در سلول ها می شود که میوه ها را شیرین تر می کنند. این برای محصولات با کیفیت بالا بسیار مهم است.

پتاسیم به عنوان یک ماده ضد یخ عمل می کند و باعث بهبود تحمل سرما می شود. این به ویژه برای محصولات زمستانی بسیار مفید است.

پتاسیم به تعادل رشد محصولات با نیتروژن و تضمین محصولات سالم کمک می کند.

پتاسیم در تنظیم میزان آب محصولات زراعی و در نتیجه ایجاد مقاومت در برابر خشکی بسیار موثر است.

برای بهره گیری بیشتر می توانید از کودهای کامل ماکرو ۶ ۶ ۱۲ و کامل ماکرو ۳ ۵ ۷ استفاده کنید که شامل هر سه عنصر اصلی ازت ، فسفر و پتاس هستند.

علائم کمبود پتاس در گیاهان :

سوختگی نوک و حاشیه برگها بدشکل و نامتقارن شدن میوه ها و پژمردگی گیاه در بحرانهای آبی

برای جبران این وضعیت معمولا از کودهای پتاس و هیومات پتاس استفاده می گردد.

blank

منابع پتاسیم در دسترس کشاورزان

کشاورزان نمی توانند بدون پتاسیم مواد غذایی را به طور سودآور پرورش دهند.

برخلاف سایر عناصر غذایی که در وهله اول باید توسط خاک تبدیل شوند ، پتاسیم به راحتی برای جذب گیاهان در دسترس است.

اگر کودها به خوبی مدیریت شوند ، می تواند منبع ارزشمندی از پتاسیم باشد.

محتوای مواد مغذی نیز باید ارزیابی شود تا دوغاب بتواند با سرعت صحیح پخش شود تا نیاز گیاهان را پوشش دهد.

امروزه ، از آنجا که مزارع تخصص بیشتری در تولید محصولات زراعی دارند ، بسیاری از کشاورزان هیچ حیوانی ندارند و بنابراین باید استفاده از کودهای پتاسیم را در نظر بگیرند.

برای اطمینان از منابع کافی پتاسیم ، مدیریت مناسب بقایای محصول ضروری است.

باقیمانده پتاسیم موجود در بقایای محصول که برداشت نمی شود (به عنوان مثال کاه) ، به طور کلی توسط محصول در حال رشد از خاک گرفته می شود و پس از تلفیق بقایای آن ، بازگردانده می شود.

سپس پتاسیم برای استفاده محصولات بعدی در دسترس خواهد بود.

فراتر از این منابع ، پتاسیم در طیف وسیعی از کودها نیز موجود است که بعضی اوقات با سایر مواد مغذی ترکیب می شوند. کلرید پتاسیم ، معروف به میورات پتاس ، حدود 95٪ کل کودهای پتاسیم مورد استفاده در کشاورزی را تشکیل می دهد.

کود پتاسیم

کودهای حاوی پتاسیم چندین مزیت دارند:

  • محتوای تضمینی و در دسترس بودن
  • پخش شدن آسان برای مصرف گسترده
  • انتخاب کودهای مغذی تک پتاسیم یا غالباً در مخلوط کودهای NPK که برای تأمین نیازهای همه محصولات استفاده می شوند.

پتاسیم می تواند نقش مهمی در بهبود کارایی مصرف نیتروژن (NUE) داشته باشد و علاوه بر عملکرد ، قدرت گیاه و مقاومت آن در برابر بی ثباتی ، مزایای زیست محیطی نیز به همراه داشته باشد” PDA

گیاهان می توانند در اوج رشد حداکثر از 500 کیلوگرم پتاسیم در هکتار استفاده کنند ، که فقط 300 کیلوگرم در هکتار با قسمتهای خوراکی و قابل استفاده گیاه در حین برداشت حذف می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up