blank

آیا به تغذیه محصول خود توجه کرده اید؟

برای به حداکثر رساندن عملکرد پنبه ، تقویت تغذیه محصول ضروری است.

شما می توانید با رعایت یک برنامه غذایی مناسب و تامین مواد مغذی موردنیاز محصول ، برداشت خود را دو یا سه برابر کنید.  افزایش کشت نیز می تواند منجر به کاهش تدریجی مواد مغذی خاک شود و خاک نیاز به کود بیشتر برای جایگزینی تغذیه از دست رفته خواهد داشت.

پنبه از محصولات مهم و با ارزشی است که از نظر اقتصادی جایگاه ویژه ای دارد. کشور ایران از نظر شرایط اقلیمی یکی از مساعد ترین مناطق برای کشت و تولید پنبه است.

این گیاه به شوری حساس نیست و قابلیت سازگاری با شرایط محیطی مختلف را دارد.

پنبه از نظر تولید روغن مقام دوم را بعد از سویا در دنیا بخود اختصاص داده است.

blank

مراحل کوددهی پنبه

کوددهی به دو قسمت تقسیم میشود کودهای قبل از کشت یا کودهای پایه که باعث اضافه کردن مواد غذایی به خاک میشوند و مقدار آنها بر اساس آنالیزی که از خاک مزرعه گرفته میشود تعیین میگردد.

که میتواند شامل کود کامل ماکرو 6-6-12 ، کود کامل ماکرو 3-5-7 ، گوگرد بنتونیت دار 75% و کودهای مرغی باشد.

که علاوه بر افزایش کیفیت و کمیت محصول، گیاه را نیز در برابر آفات و بیماری ها و بسیاری از تنشهای محیطی از جمله سرمازدگی مقاوم سازد.

مرحله جوانه سازی پنبه

در مراحل ابتدایی رشد رویشی مصرف کودهای هیومیک اسید باعث جذب نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر در گیاه می شود. و مهمتر سبب افزایش حجم ریشه نیز می گردد.

همچنین در این مرحله به منظور تقویت گیاه چه، در ابتدای زمان رویش می بایست کودهایی استفاده شود که تامین کننده مواد غذایی اصلی و اولیه گیاه باشد.

کودهایی حاوی ازت، فسفر و پتاسیم که به نام کودهایی NPK شناخته می شوند که در این مرحله توصیه می شوند این عناصر در سبزینگی و رشد سریع گیاه بسیارموثرند.

blank

مرحله رشد ساقه اصلی پنبه

در این مرحله برای حفظ سبزینگی وبهبود فرآیند فتوسنتز از عناصر ریزمغذی و در کنار آن از گوگرد برای افزایش پروتئین سازی در گیاه استفاده می شود.

مرحله قبل از گلدهی

برای افزایش گلدهی و بهبود رشد غوزه می توان از کود سوپر فسفات ساده استفاده نمود. فسفر یک ماده مغذی برای تولید پنبه می باشد و باعث افزایش مصرف آب توسط گیاه می شود.

فسفر در ریشه زایی و گلدهی پنبه نقش مهمی دارد و کمبود این عنصر باعث تاخیر در رشد غوزه می شود و گیاه زرد می شود. در نهایت اندازه غوزه ها کوچک می مانند.

در خاکهای قلیایی و شور ، فسفر قابل دسترس در خاک بسیار ناچیز می شود و کمبود فسفر باعث کاهش قدرت نشاء ، استقرار ضعیف گیاه و رشد ریشه ، تاخیر در باردهی و بلوغ می شود.

مرحله رشد غوزه

برای افزایش اندازه و کیفیت غوزه ها و همینطور سفید شدن رنگ الیاف غوزه، پتاسیم نقش بسیار موثری دارد.

برای این منظور می توانید از کود پتاس گرانوله 30% استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up